Music Hub Centraal
SHOW
ACTUEEL
RELEASE
Music Hub Centraal onthult geselecteerde talenten voor ontwikkeltrajecten

Music Hub Centraal onthult geselecteerde talenten voor ontwikkeltrajecten

Music Hub Centraal (MHC) heeft na een intensief selectieproces de geselecteerde artiesten bekendgemaakt voor haar ontwikkeltrajecten van 2024. Met maar liefst 130 aanmeldingen bleken de ontwikkeltrajecten uiterst succesvol onder opkomende muzikale talenten.

De geselecteerden voor de Residency Track zijn Collignon, Josbros, Luna Mae en Muylike. Voor de Lab Track zijn Bens, Fit, Géonne Hartman en MœBayy geselecteerd. Daarnaast heeft het Fonds Podiumkunsten toegezegd dat Music Hub Centraal in 2025 zal worden voortgezet.

Uitdagend selectieproces

Een externe commissie, bestaande uit experts uit de muziekindustrie, stond voor de uitdagende taak om uit de vele hoogwaardige aanmeldingen de meest veelbelovende acts te selecteren.

Karsten ter Hoeven, coördinator van Music Hub Centraal, licht toe: "Het aantal aanmeldingen pleit voor het bestaansrecht van Music Hub Centraal en de enorme hoeveelheid goede artiesten in de provincies Flevoland en Utrecht. We zijn echt overweldigd met de kwaliteit van muziek en zakelijk inzicht.  Reden te meer om ons in de toekomst in te blijven zetten voor de ontwikkeling van talent in deze regio's."

Residency Track Geselecteerden

Voor de intensieve Residency Track, die zich richt op diepgaande artistieke ontwikkeling, experiment en grotere stappen, zijn de volgende artiesten gekozen:

Collignon 

Deze band heeft in de zomer van 2023 Europa veroverd met hun explosieve live-optredens en wilde, frisse energie. Met hun unieke mix van muzikale ervaring en een reputatie die in meer dan 30 shows door heel Europa is opgebouwd, staat Collignon op het punt om door te breken naar een breder publiek en de wereld te verrassen.

Josbros 

Josbros, een gevestigde naam in de Nederlandse rapscene, staat bekend om zijn energieke raps, slimme beeldspraak en complexe rijmschema's, die hij al ruim 12 jaar perfectioneert als rapper en producer. Na het uitbrengen van zijn album "Rehabilitatie" op 20 september, bewijst deze onafhankelijke artiest uit Nieuwegein opnieuw dat hij, ondanks recente veranderingen in zijn persoonlijke en professionele leven, scherper en hongeriger is dan ooit..

Luna Mae 

Artiest Luna Mae uit Almere, mengt R&B, Neo-Soul en Hiphop met invloeden uit de jaren '90, waarbij ze put uit persoonlijke ervaringen. Naast haar muzikale carrière, waarin ze heeft samengewerkt met bekende artiesten en treedt op met Ronnie Flex, uit ze haar creativiteit ook door het schilderen van krachtige vrouwenfiguren. Al Luna Mae's creatieve uitingen, van muziek tot kunst en mode, en weerspiegelt haar reis van zelfreflectie en persoonlijke groei.

Muylike 

Na een druk  jaar met een debuutalbum, een uitverkochte release show in EKKO en een supportact voor Chef'Special in de Ziggo Dome, breidt deze Utrechtse indie-pop artiest zijn muzikale horizon uit. Met zijn aanstekelijke, energieke sound en een hechte 5-koppige band staat Muylike klaar om zijn volgende album te lanceren en het publiek te veroveren met zijn live-shows.

Lab Track Geselecteerden

De volgende acts zijn geselecteerd voor de Lab Track, een kort traject gericht op het geven van een boost aan artiesten op hun huidige koers:

Bens 

Deze 20-jarige rapper uit Almere brak internationaal door met zijn TikTok-hit "SPINNIN", die het record brak voor de meest gestreamde Nederlandstalige track ooit op Spotify. Als onafhankelijk artiest en met miljoenen luisteraars op zijn naam staat Bens nu klaar om zowel Nederland als de rest van de wereld verder te veroveren.

Fit 

Deze Utrechtse band, gevormd door alumni van de Herman Brood Academie, brengt een mix van post-punk, shoegaze en hiphop naar het podium. Met hun eigenzinnige sound en aanstekelijke energie staat Fit klaar om de muziekscene op zijn kop te zetten en elk publiek mee te slepen in hun  explosieve performance.

Géonne Hartman 

Deze Utrechtse singer-songwriter creëert intieme, folky indie met een eigenzinnige twist, geïnspireerd door sterke vrouwelijke artiesten als Phoebe Bridgers en Feist. Met haar debuutalbum 'He Went To The Sea' en het vermogen om Nederlandse popzalen muisstil te krijgen, staat Géonne Hartman op het punt om door te breken met haar hartverwarmende, bitterzoete geluid en complexe composities.

MœBayy 

Deze jonge Amersfoortse multi-gedisciplineerde artiest heeft doordachte teksten met een speelse uitvoering. Hij rapt, zingt, produceert en maakt zelf zijn video’s. Hij is druk bezig met het afmaken van zijn volgende project!

Music Hub Centraal is een samenwerking tussen Carte Blanche, Corneel, De Helling, De Peppel, EKKO, Fluor, KOSMIK, No Mans Land en TivoliVredenburg. Het initiatief biedt een uniek platform waar artistieke groei hand in hand gaat met zakelijke zelfverzekerdheid.

MHC is mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten. 

Voor meer informatie over Music Hub Centraal en de ontwikkeltrajecten, bezoek www.musichubcentraal.nl.